Background image

Σπέτσες


Με τη ναυτική παράδοση, την πλούσια ιστορία αλλά και την ιδιαίτερη κουλτούρα του, το νησί των Σπετσών αποτελεί την ιδανική επιλογή για έναν αθλητικό Σαββατοκύριακο. Έχοντας υιοθετήσει μια πολιτική που απαγορεύει τη χρήση αυτοκινήτων στο νησί και διαθέτοντας ένα περιφερειακό δίκτυο 25χλμ, οι Σπέτσες αποτελούν μια πρωτότυπη και ασφαλή επιλογή για τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων.

Η ομορφιά τους είναι εντυπωσιακή και χαρακτηρίζεται από τον ιδιαίτερο συνδυασμό του πράσινου των πεύκων και του μπλε της θάλασσας. Τα πανέμορφα δάση αλλά και η πανοραμική θέα των Σπετσών, των κοντινών νησιών και της Πελοποννησιακής ακτής προσφέρουν ειδυλλιακές εικόνες για τις διαδρομές του αγώνα δρόμου.

Το Νησί

Απέχοντας μόνο 54 ναυτικά μίλια από την Αθήνα, οι Σπέτσες είναι ένα γραφικό νησί με πανέμορφες γραφικές παραλίες – πολλές από τις οποίες προσεγγίζονται μόνο από τη θάλασσα – και υπέροχους απομονωμένους κόλπους.

Το κεντρικό λιμάνι της Ντάπιας και το Παλιό Λιμάνι με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως βοτσαλωτά πεζοδρόμια, νεοκλασικά σπίτια, ξύλινα μπαλκόνια και αυλές γεμάτες από πολύχρωμα λουλούδια και αρώματα, μαγνητίζουν το βλέμμα του επισκέπτη.

Το κλίμα των Σπετσών είναι απόρροια του Μεσογειακού κλίματος που επικρατεί σε ολόκληρη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το μήνα Οκτώβριο οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές για τη διοργάνωση του αγώνα, καθώς ο καιρός είναι ακόμα αίθριος και η θερμοκρασία ζεστή, χωρίς ιδιαίτερη υγρασία.

 Πώς να Φτάσετε

Μέσω Θαλάσσης 

Από το λιμάνι του Πειραιά με τα ιπτάμενα δελφίνια των Hellenic SeaWays το ταξίδι διαρκεί γύρω στις 2,5-3 ώρες.

 Μέσω Ξηράς* 

Με Ι.Χ.: Μέσω της Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, με κατεύθυνση προς Επίδαυρο & Σπέτσες. Καταλήγετε στο λιμάνι της Κόστας αφού περάσετε το Πόρτο Χέλι. Η διάρκεια του ταξιδιού υπολογίζεται περίπου στις 2,5 ώρες.

Από την Κόστα προσφέρονται 3 επιλογές για να περάσετε απέναντι στις Σπέτσες:

Με καραβάκι, διαδρομή 15’ (τιμή 2€/άτομο)
Με θαλάσσιο ταξί, διαδρομή 5’ (τιμή  20€/διαδρομή, μέχρι 8 άτομα)
Με ferry-boat,  η διαδρομή κοστίζει 1,5€ το άτομο

*Δεδομένου ότι τα Ι.Χ. δεν επιτρέπονται στο νησί, μπορείτε να σταθμεύσετε με ασφάλεια στο χώρο στάθμευσης στην Κόστα.

Με ΚΤΕΛ: ΑΘΗΝΑ – ΚΡΑΝΙΔΙ (ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ, ΕΡΜΙΟΝΗ, ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ, ΚΟΣΤΑ-ΣΠΕΤΣΕΣ)

Χρήσιμες Πληροφορίες

 Δημαρχείο – +30 22980 72225 ή 72588

Αστυνομία – +30 22980 73100

Λιμεναρχείο – +30 22980 72245

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί θερµά για την άψογη συνεργασία:

Tον ∆ήµαρχο Σπετσών κ. Παναγιώτη Λυράκη, τους Αντιδηµάρχους κυρία Μεταξία Ευσταθίου και κύριο Τάκη Πάνου, τους κ.κ. Κωνσταντίνο Τζιάµο και Σπύρο Φαρδέλλο, τον Πρόεδρο του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, τα µέλη του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, τον κ. Πάνο Πάτραλη, το Λιµενάρχη Σπετσών, το ∆ιοικητή του Αστυνοµικού Τµήµατος Σπετσών, το Μουσείο Μπουµπουλίνας, τους 300 Σπετσιώτες εθελοντές και τον επικεφαλής των εθελοντών κ. ∆ηµήτριο Ανάργυρο, τον Εµπορικό Σύλλογο Σπετσών, το Σωµατείο των Θαλάσσιων Ταξί, τους διευθυντές των σχολείων, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, το Σύλλογο Γυναικών Σπετσών, την Lifeguard Hellas, το Ναυτικό Όμιλο Σπετσών, τον κ. Μηνά Καλοσκάµη, την κα Άννα Ανδρεάδη, την κα Λίζα Σταθάτου, την κα Λίτσα Παπανικολάου, τον κ. Στρατή Ανδρεάδη, τα ξενοδοχεία των Σπετσών, καθώς και τις συνεργαζόµενες επιχειρήσεις.